Touring
    Ons bedrijf | Jobs | Links | Contact    
Tweewielers bromfiets
 

Rijbewijs Auto (B) > praktijk

En dan is het menens... Je mag achter het stuur plaatsnemen en rijden. Naast je zit een ervaren lesgever die ervoor zorgt dat alles onder controle blijft. Je rijdt met een wagen die volledig is uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen. Parkeren en achteruitrijden leer je op het grote oefenterrein.

 

Rijschool Mercator legt haar rijopleidingen in volgens de principes van DRIVEnology. Wat is DRIVEnology?

- Een speciale, modulaire lesmethode, uniek in de rijschoolwereld

- Een opleiding volgens jouw stijl en tempo.

- waarbij je gebruik maakt van de beste en meest geavanceerde leshulpmiddelen.

 

Bovendien dragen onze instructeurs de filosofie van Mercator hoog in het vaandel. Voor hen sta jij centraal. Ze worden elk jaar intensief bijgeschoold.

En we hebben superieur lesmateriaal. Onze auto's - BMW 1 series - zijn maximaal drie jaar oud en we zorgen voor speciale lesboeken om van jou een goede chauffeur te maken.

Je kan kiezen uit twee systemen: De doorgedreven opleiding of je kan werken à la carte.

 

1. De doorgedreven rijopleiding,

 

Je volgt minstens 20u praktijkles en je mag, na een positieve evaluatie vanaf 18 jaar, alleen verder oefenen. De stage duurt minimum 3 en maximum 18 maanden. Tijdens deze opleiding volg je het volledige parcours van DRIVEnology. 

Voel je je helemaal zeker op de weg? Dan leg je het praktijkexamen af met de rijschoolwagen of met je eigen wagen.

Ben je geslaagd? Dan mag je op het gemeentehuis je rijbewijs B halen.

 

2. à la carte: samen met onze admins bepaal je zelf het aantal lesuren. 

Afhankelijk van de doelstelling die je - samen met onze professioals - voorop stelt stellen we een lessenreeks voor gebaseerd op waar je al staat bij het rijden en waar je juist wil geraken. Deze cursus kan gericht zijn op een goede initiatie met technische onderwerpen (kennismaking voertuig en wagenbeheersing) die dan gezien worden. Maar het kan ook dat  je eveneens eenvoudige verkeerstaken wil inoefenen (veiligheidsafstanden bepalen, ruimtekussen, inhalen & ingehaald worden,...). Of dat moeilijkere verkeerstaken moeten aan bod komen, voor zover je daar klaar voor bent. We denken dan aan het invoegen en rijden op snelwegen, complexe kruispunten, defensief rijden,...

Je stage duurt minstens drie maanden en maximum 3 jaar.

Aan het einde van de stage kunnen jij en je begeleider(s) nog twee uur les komen volgen bij de rijschool. We vertellen je wat er nog moet bijgeschaafd worden. Je legt het praktijkexamen af met de rijschool of met je begeleider.

Ben je geslaagd? Dan mag je op het gemeentehuis je rijbewijs B halen.

 

Opgepast, want nadat je tweemaal niet geslaagd zou zijn, moet je 6 uren les bij volgen. EN dit herhaalt zich, telkens na 2 mislukkingen.

 

Elke leerling wordt bij Rijschool Mercator opgeleid volgens de principes van DRIVEnology, een revolutionaire opleidingsmethode, gepatenteerd door Mercator. Wil je hierover meer info? Kijk dan snel op onze nieuwspagina... Weet wel dat DRIVEnology je een slaagkans biedt die ver boven het gemiddelde ligt.