Corona update

 

UPDATE 09/01/2021: Heropstart rijbewijzen B en BE en terugkommoment.

Na het overlegcomité van vrijdag 8 januari heeft de overheid beslist dat de rijscholen ook voor het rijbewijs B (auto) en BE (auto met aanhangwagen) de praktijklessen mogen hervatten. Je kan ook terug inschrijven voor het terugkommoment.

De theorieopleidingen (alle categorieën) en de praktijklessen voor bromfiets, motor en zwaar vervoer gaan sinds 14 december opnieuw door.

Alle lessen die in de voorbije periode zijn weggevallen omwille van de Corona-maatregelen worden in onderling overleg verplaatst naar een nieuwe datum. We contacteren jullie allemaal persoonlijk, telefonisch of per mail, maar rekenen op jullie begrip: honderden weggevallen praktijklessen moeten opnieuw worden afgesproken. Uiteraard kunnen we niet iedereen vanaf dag één verder helpen. Onze lesgevers en onze kantoormedewerkers doen hun uiterste best om jullie zo snel mogelijk een nieuwe afspraak te geven. Jullie mogen erop rekenen dat we voor iedereen een zo gepast mogelijke oplossing zullen zoeken.

Onze kantoren zijn opnieuw open volgens de openingsuren die je op de contactpagina van deze website kan terugvinden. 

Zowel in de voertuigen als in onze kantoren en leslokalen worden de maatregelen betreffende Corona nauwgezet opgevolgd. De rijschoolsector heeft het protocol nog verscherpt en het is in ons aller belang dat we onze gezondheid niet in gevaar brengen. 

 

 

De Vlaamse overheid heeft de geldigheidstermijnen en de termijnen om examen te mogen afleggen verlengd tot en met 30 september 2021. Dit gaat over de geldigheid van het theorie-examen, de gevolgde lessen en zo meer. Ook de geldigheid van alle voorlopige rijbewijzen (M12, M18 en M36) werd verlengd tot 30 september 2021. Als de verplichte termijn waarin je het terugkommoment moet volgen eindigt tussen 16 maart 2020 en 30 juni 2021 dan wordt ook die termijn verlengd tot en met 30 september 2021.

Als er nieuwe informatie is zullen we die hier meegeven van zodra ze beschikbaar is. Je kan die ook altijd vinden op deze pagina van de overheid. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! We hopen jullie binnenkort in goede gezondheid te mogen ontvangen.

Het Mercator-team