Corona update

 

ACTUALISATIE 02/08/2021: Nieuwe verlenging geldigheid voorlopig rijbewijs.

Volgens het ministerieel besluit van eind maart 2021 blijven alle rijschoolactiviteiten doorgaan; theorie- én praktijkopleidingen voor alle categorieën, terugkommoment, nascholing zwaar vervoer. Onze kantoren blijven open volgens de openingsuren die je op de contactpagina van deze website kan terugvinden. 

Zowel in de voertuigen als in onze kantoren en leslokalen blijven we de maatregelen betreffende Corona voorlopig verder opvolgen. De rijschoolsector heeft het protocol nog niet versoepeld en het is in ons aller belang dat we onze gezondheid niet in gevaar brengen. Zo vragen we het chirurgisch wegwerpmondmasker te dragen, bij elk bezoek aan het kantoor en in de voertuigen. Stoffen mondmaskers worden niet meer toegelaten. In de theorielessen vragen we om de aanbevelingen van de lesgevers strikt op te volgen.

Alle lessen die tijdens de lockdown zijn weggevallen omwille van de Corona-maatregelen werden in onderling overleg verplaatst naar een nieuwe datum. De inhaalbeweging betreffende de uitgestelde lessen en examens is nog steeds bezig. Daarom vragen we jullie begrip voor de wat langere wachttijden en vooral tijdig afspraken te maken voor rijlessen en examens.   

De Vlaamse overheid heeft de geldigheidstermijnen (theorie-examen en voorlopige rijbewijzen) en de termijnen om examen te mogen afleggen verlengd tot en met 31 december 2021 wanneer deze zouden zijn vervallen tussen 16 maart 2020 en 30 september 2021. Indien de geldigheid vervalt tussen 1 oktober 2021 en 31 december 2021 dan wordt de geldigheid verlengd tot en met 31 maart 2022. Als de verplichte termijn waarin je het terugkommoment moet volgen eindigt tussen 2 november 2020 en 30 juni 2021 dan wordt die termijn verlengd tot en met 30 september 2021.

 

Als er nieuwe informatie is zullen we die hier meegeven van zodra ze beschikbaar is. Je kan die ook altijd vinden op deze pagina van de overheid. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! We hopen jullie binnenkort in goede gezondheid te mogen ontvangen.

Het Mercator-team