Corona update

 

Samen tegen Covid-19

Onze rijschool heeft sinds de herstart heel wat voorzorgsmaatregelen getroffen om de lessen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Je mag er dus op rekenen dat jouw theorie- of praktijkles of je afspraak voor het terugkommoment in principe doorgaat. Als je je ziek voelt, en zeker als je één van de specifieke symptomen hebt die mogelijk met Covid-19 kunnen in verband worden gebracht, contacteer dan je huisarts. Het gaat specifiek om hoofdpijn, hoesten, kortademigheid of ademhalingsproblemen, abnormale vermoeidheid, verlies van smaak- of reukvermogen. Neem niet het risico om ziek naar de rijschool te komen. Je huisarts zal je indien nodig een quarantaine-attest bezorgen. Met dit attest ben je gerust dat de afspraak kosteloos kan worden verplaatst. 

We kijken toe op de handhygiëne en voorzien handgels en voldoende gelegenheid om de handen te wassen.

Voor alle lessen, theorie én praktijk, uitgezonderd de lessen voor moto of bromfiets, vragen we alle leerlingen om een mondmasker te dragen. Deze verplichting geldt ook bij elk bezoek aan onze kantoren. Breng hiervoor zelf je mondmasker mee.

We trachten zo veel mogelijk te voorzien dat 1,5 meter sociale afstand kan worden gerespecteerd en verwachten daarvoor jullie medewerking. In Leuven (Blijde Inkomststraat)  en Rotselaar werden in de kantoren éénrichtingcircuits ingericht. De nodige aanwijzingen werden op posters en stickers aangebracht.

We vragen je om je persoonlijke materiaal mee te brengen. Voor de tweewielers kunnen momenteel de lessen enkel doorgaan als je jouw eigen kledij, helm en handschoenen gebruikt. Breng best ook je eigen stylo mee naar de les, soms is het nodig een document of lessenkaart af te tekenen.

Lesgevers en leerlingen doen samen hun best om de voertuigen zo goed mogelijk smetvrij te houden en alle voorzorgsmaatregelen op te volgen.

Voor de theorielessen hebben we onze lokalen heringericht en de capaciteit gehalveerd, zodat steeds 1,5 meter afstand tussen de leerlingen kan worden gerespecteerd.

 

Heb je nog vragen over de noodmaatregelen (bijv. uitsteltermijnen, …)? Alle informatie hierover vind je via https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/gezondheid/gezondheid-en-preventie-tijdens-de-coronacrisis/coronamaatregelen-bij-rijopleiding-en-rijexamens.

 

We danken jullie voor jullie begrip en medewerking in deze uitzonderlijke tijden en kijken er naar uit om jullie allen terug te kunnen begeleiden tot veilige, sociale en milieubewuste weggebruikers.