Corona update

 

Op 16 maart 2020 is er door de overheid beslist om alle rijschool-activiteiten (praktijklessen, theorielessen, vormingsmomenten, terugkommomenten) op te schorten. Op 27 maart werd beslist de maatregelen te verlengen, voorlopig alvast tot 19 april 2020. Examens worden eveneens door de examencentra geannuleerd. Voor mensen waarvan de geldigheid van het voorlopig rijbewijs, de termijn van het terugkommoment en zo meer in het gedrang komt, werd door de overheid een aantal noodmaatregelen genomen. Alle informatie over de aangepaste regels vind je via https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/gezondheid/coronacrisis-door-uitbraak-van-covid-19/coronamaatregelen-bij-rijopleiding-en-rijexamens..

Had je een les of examen gepland in de periode waarin onze activiteiten zijn opgeschort, dan heb je normaal gezien al een mail ontvangen. Indien niet, dan word je hierover zo snel mogelijk door ons gecontacteerd. Van het moment dat we opnieuw mogen en kunnen les geven, zullen we samen met jou bekijken hoe we alle geannuleerde activiteiten zo goed mogelijk kunnen herplannen. Wij zullen jou hiervoor dan contacteren.

Ook onze kantoren worden tijdelijk gesloten, alvast tot 19 april 2020.

Via mail kan je ons wel bereiken. Ga daarvoor naar de contactpagina van de kantoren. Check zeker ook regelmatig deze Corona-update pagina, indien we nieuws hebben melden we dat onmiddellijk hier.

 

Wat met de periode na 19 april?

Uiteraard worden nieuwe planningen steeds opgemaakt in samenspraak met de betrokkene in kwestie. Als je merkt dat jouw nieuw geplande lessen niet passen in je agenda, geen nood, we zoeken samen naar een oplossing. Als we de lessen van de opgeschorte periode (nu dus 16/3 - 19/4) gaan herplannen, zullen we vermoedelijk ook wat moeten schuiven met de lessen die momenteel al nà 19 april zijn ingeschreven. 

Wij krijgen af en toe nog wat vragen over reeds betaalde lessen. Graag laten we jullie weten dat in deze uitzonderlijke omstandigheden er uiteraard niet betaald moet worden voor de herplande lessen. De ontvangen betaling wordt gewoon overgezet naar de nieuw geplande lessen. Als er gevraagd werd om een voorschot te betalen voor een bepaalde datum, begrijpen we het natuurlijk ook als je liever wacht tot je lessen opnieuw zijn ingepland om dit voorschot te betalen.

Van zodra we terug mogen opstarten hou je best je mailbox in de gaten. Veel van onze communicatie gebeurt namelijk per mail.
We danken jullie voor jullie begrip en medewerking in deze uitzonderlijke tijden en hopen jullie allen snel terug te kunnen begeleiden tot veilige, sociale en milieubewuste weggebruikers.