Corona update

 

UPDATE 26/03/2021: Rijscholen en examencentra blijven open.

Volgens het ministerieel besluit van eind maart 2021 kunnen alle rijschoolactiviteiten - theorie- én praktijkopleidingen voor alle categorieën, terugkommoment, nascholing zwaar vervoer - ook in de komende periode blijven doorgaan. Onze kantoren blijven open volgens de openingsuren die je op de contactpagina van deze website kan terugvinden.

Zowel in de voertuigen als in onze kantoren en leslokalen worden de maatregelen betreffende Corona nauwgezet opgevolgd. De rijschoolsector heeft het protocol nog verscherpt en het is in ons aller belang dat we onze gezondheid niet in gevaar brengen. Zo vragen we vanaf nu enkel nog het chirurgisch wegwerpmondmasker te dragen, bij elk bezoek aan het kantoor, in de theorielessen en in de voertuigen. Stoffen mondmaskers worden niet meer toegelaten.

Alle lessen die tussen november 2020 en 8 januari 2021 zijn weggevallen omwille van de Corona-maatregelen werden in onderling overleg verplaatst naar een nieuwe datum.  

De Vlaamse overheid heeft de geldigheidstermijnen en de termijnen om examen te mogen afleggen verlengd tot en met 30 september 2021. Dit gaat over de geldigheid van het theorie-examen, de gevolgde lessen en zo meer. Ook de geldigheid van alle voorlopige rijbewijzen (M12, M18 en M36) werd verlengd tot 30 september 2021. Als de verplichte termijn waarin je het terugkommoment moet volgen eindigt tussen 16 maart 2020 en 30 juni 2021 dan wordt ook die termijn verlengd tot en met 30 september 2021.

 

Als er nieuwe informatie is zullen we die hier meegeven van zodra ze beschikbaar is. Je kan die ook altijd vinden op deze pagina van de overheid. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! We hopen jullie binnenkort in goede gezondheid te mogen ontvangen.

Het Mercator-team