Rijbewijs motorfiets (A1/A2/A)

Rijbewijs motorfiets categorie A bij Rijschool Mercator

 

Bij Rijschool Mercator leer je rijden met superieur lesmateriaal. Onze BMW motoren zijn nieuw en speciaal aangepast om je de best mogelijke opleiding te geven. Ze hebben ABS, handvatverwarming, aanpasbare zadelhoogtes voor een optimaal rijcomfort, speciale valbeugels om je maximaal veiligheid te bieden.

Alle praktijkopleidingen voor de moto vinden plaats in ons opleidingscentrum, Wingepark 7A, 3110 Rotselaar. Op ons oefenterein van bijna 2 hectare staan alle oefeningen permanent opgesteld, dus geen gedoe met kegels plaatsen enz. Gewoon aankomen, omkleden, opstappen en beginnen...

 

Downloads en prijzen:

Het motorrijbewijs

  • Rijbewijs A1.

Vanaf 18 jaar mag je met een A1 rijbewijs een motorfiets besturen met cilinderinhoud van max. 125 cc en motorvermogen van 11 kW. De verhouding vermogen/gewicht moet minder zijn dan 0,1 kW/kg. Je mag ook een driewieler (trike) besturen van maximaal 15 kW.

  • Rijbewijs A2.

Vanaf 20 jaar mag je met een A2 rijbewijs een motorfiets besturen met een motorvermogen van max. 35 kW. De verhouding vermogen/gewicht moet minder zijn dan 0,2 kW/kg.

  • Rijbewijs A.

Vanaf 24 jaar (of 22 jaar bij een opleiding in fasen, zie hieronder) mag je met een A rijbewijs een motorfiets besturen met een motorvermogen van meer dan 35 kW (ook met zijspan). Ook voor een trike met motorvermogen van méér dan 15 kW heb je een rijbewijs A nodig.

  • Code 372.

Als je sinds ten minste twee jaar een geldig rijbewijs B bezit, uitgegeven nà 1 mei 2011 dan mag je een motorfiets categorie A1 besturen na het volgen van 4 uur rijles. Je hoeft geen examens af te leggen. De code 372 bij het rijbewijs B is enkel in België geldig, om in het buitenland met een motorfiets te rijden heb je altijd een geldig rijbewijs A, A1 of A2 nodig.

 

De praktijkopleiding

  • 9 uur praktijkles + voorlopig rijbewijs.

Je volgt 9 uur praktijkles en aansluitend leg je het praktijkexamen manoeuvres af. Je rijdt nadien minimum 1 maand, maximum 1 jaar met voorlopig rijbewijs. Na het afleggen van het examen op de openbare weg behaal je het definiteve rijbewijs (A, A1 of A2)

  • 12 uur praktijkles + definitief rijbewijs.

Je volgt 12 uur praktijkles en aansluitend leg je het volledige praktijkexamen af (manoeuvres + openbare weg). Als je geslaagd bent behaal je het definiteve rijbewijs (A, A1 of A2)

  • Opleiding in fasen.

Indien je minstens 2 jaar het rijbewijs A1 bezit en je wenst A2 te behalen of indien je minstens 2 jaar een A2 bezit en je wenst A te behalen dan volg je een opleiding van 4 uur  praktijk en legt aansluitend een volledig praktijkexamen af (manoevres + openbare weg).

 

Informatie over de verschillende rijbewijzen vind je hier: https://www.vlaanderen.be/rijbewijs-a1-a2-of-a-voor-motoren-vanaf-50-cc

 

In één woord: top rijschool !
Steven
Super goed gedaan. Begeleiding op een fijne ontspannen manier
Luna
Een top lesgever, met zeer veel ervaring en die met plezier de lessen geeft.
Glen
Geweldige rijschool. De begeleiding is aangepast aan mijn individuele noden, professioneel maar toch amicaal. Bedankt om mij zoveel vertrouwen te geven en mij zo goed te begeleiden. Top.
Maja
Ik heb alleen maar goede ervaringen gehad met het team. Dank u en waarschijnlijk tot weerziens!
Glen
Enorm aangenaam verrast door deze opleiding!
Herman
Ik kan het alleen maar aanraden aan andere mensen. De instructeurs zijn zeer bekwaam, vriendelijk maar bovenal geven ze je de indruk dat je ze al jaren kent waardoor de rijlessen niet alleen leerrijk zijn maar bovendien keer je steeds met plezier terug!
Micahel
Doe zo voort! Zeer aangename en bekwame lesgevers! Ook het administratief personeel was zeer klantvriendelijk en flexibel!
Sam
Zeer aangenaam om les te volgen bij jullie rijschool. De lesgevers begeleiden je op maat. Hierdoor krijg je zelfvertrouwen en ben je op uw gemak. Zelf nog nooit met motor gereden maar dankzij de professionele begeleiding kreeg ik dit onder de knie.
Michiel
Super fijne lesgevers! Duidelijke instructies, zoveel tips en geduld. Mij zien jullie zeker terug voor het behalen van mijn A rijbewijs.
Ilse
Prima werk: luisterend oor en vooral: ze hebben veel geduld! en altijd met een lach!
Ilse
De instructeurs zijn super professioneel & betrokken. Toffe, leerrijke, intensieve lessen met vele tips & tricks om de techniek van het motorrijden snel onder de knie te krijgen. Jammer dat de lessen voorbij zijn!
Eva
Niets op aan te merken. Een plezier van begin tot einde!
Glenn