Rijbewijs motorfiets (A1/A2/A)

Een eigen uitrusting meebrengen is zeker de beste optie, ze is op maat en wordt alleen door jou gedragen.

Als je nog geen eigen materiaal hebt, draag dan zeker stevige (leren) schoenen die de enkels bedekken. Wij hebben motorvesten, -broeken en helmen die je kan lenen. Als je onze helm gebruikt vragen we je om een katoenen helmmuts te dragen om hygiënische redenen. Je kan een helmmuts kopen bij ons voor € 5,00. 

 

Neen. Na het volgen van 4 uur praktijkonderricht krijg je van ons een attest. Hiermee kan je op het gemeentehuis de code 372 op je rijbewijs B laten plaatsen.

Het minimum aantal lesuren wordt wettelijk bepaald. Bij Rijschool Mercator doen we er alles aan om jou een opleiding op maat aan te bieden. Daarom worden standaard enkele reserve lesuren ingepland. In de loop van je opleiding wordt dan besproken of deze lessen nodig zijn voor jou of niet. Op deze manier kunnen we je steeds een gepaste opleiding bieden en je slaagkansen optimaliseren. 

Een theoretisch examen is drie jaar geldig.

Neen. Je moet wel je theoretisch examen hebben afgelegd voor je jouw praktijkexamen kan afleggen. Toch raden we iedereen aan om het theoretische gedeelte helemaal af te maken (dus ook het examen af te leggen) vooraleer je met de praktijk begint.