Rijbewijs motorfiets (A1/A2/A)

Ook in normale omstandigheden is het dragen van je eigen uitrusting de beste optie, ze is op maat en wordt alleen door jou gedragen. Daarenboven vraagt de Coronapandemie om uitzonderlijke maatregelen om de gezondheid te beschermen.

Momenteel kunnen wij dus geen kleding, helmen, laarzen of handschoenen ter beschikking stellen en vragen we jou dus je eigen materiaal mee te brengen en te gebruiken voor de rijlessen. Breng best ook zelf een stylo mee naar de les, soms moet een document of een leskaart worden ondertekend.

 

Neen. Na het volgen van 4 uur praktijkonderricht krijg je van ons een attest. Hiermee kan je op het gemeentehuis de code 372 op je rijbewijs B laten plaatsen.

Het minimum aantal lesuren wordt wettelijk bepaald. Bij Rijschool Mercator doen we er alles aan om jou een opleiding op maat aan te bieden. Daarom worden standaard enkele reserve lesuren ingepland. In de loop van je opleiding wordt dan besproken of deze lessen nodig zijn voor jou of niet. Op deze manier kunnen we je steeds een gepaste opleiding bieden en je slaagkansen optimaliseren. 

Een theoretisch examen is drie jaar geldig.

Neen. Je moet wel je theoretisch examen hebben afgelegd voor je jouw praktijkexamen kan afleggen. Toch raden we iedereen aan om het theoretische gedeelte helemaal af te maken (dus ook het examen af te leggen) vooraleer je met de praktijk begint.