Opfrissing wegcode

Ken jij de vele nieuwe verkeersborden die de laatste jaren werden opgenomen in de wegcode? Ken je de betekenis van de verschillende soorten pijlen die bij verkeerslichten worden gebruikt? Ken je alle nieuwe snelheidsregels die begin 2017 in Vlaanderen werden aangepast? Mag je nu soms wèl of toch nooit in een busrijstrook rijden...? En hoe moet je correct ritsen?

 

Ter gelegenheid van een kennistest die in 2017 doorheen Vlaanderen werd georganiseerd merkten vele - ook ervaren - chauffeurs dat hun huidige kennis van de verkeersregels hier en daar wat tekort schoot. Ook tijdens het vormingsmoment voor begeleiders vragen heel wat mensen ons op welke manier we hen kunnen helpen om hun kennis van de wegcode bij te schaven.

 

Fris je kennis van de verkeersregels op bij rijschool Mercator

Daarom organiseert rijschool Mercator vanaf dit jaar regelmatig een opfrissingscursus wegcode 'voor gevorderden'... In een compacte en intense sessie van drie uur nemen we samen de belangrijkste praktijkgerichte verkeersregels door en maak je kennis met een aantal recente nieuwigheden en aanpassingen. Deze cursus is dus géén voorbereiding op het theoretisch examen voor leerling-bestuurders, maar is gericht naar mensen met al heel wat kilometers op de teller die vooral meer zekerheid willen krijgen over hoe ze dagelijks voorkomende verkeerssituaties moeten interpreteren en oplossen. En dus is de cursus ook zeker bedoeld voor de begeleiders van leerlingen met een voorlopig rijbewijs. Aan de hand van de nieuw opgedane kennis zal je gemakkelijker de vele vragen kunnen beantwoorden, die je pupil zal stellen.