Aangepast Voertuig

Een aangepaste rijopleiding

Rijschool Mercator heeft zich door de jaren heen ook gespecialiseerd in het geven van rijlessen aan mensen met motorische of mentale beperkingen. Leren autorijden met ADHD of autisme, concentratiestoornissen, visuele problemen, dyspraxie of andere beperkingen is niet evident. Enkele gemotiveerde lesgevers volgden speciale opleidingen en scholen zich regelmatig bij om jou zo goed mogelijk te begeleiden, je rijbewijs te behalen en je wegwijs te maken in de procedures die mogelijk moeten worden doorlopen. Wij werken intensief samen met het CARA, (het Centrum voor Rijgeschiktheid en Voertuigaanpassing). Het CARA is een afdeling van VIAS. Het heeft als opdracht de rijgeschiktheid te bepalen van mensen met een verminderde functionele vaardigheid die een invloed kan hebben op het veilig besturen van een motorvoertuig.

Eigen aangepast voertuig

Zelf heeft Rijschool Mercator een BMW-1 Serie automaat die erg flexibel kan worden aangepast om diverse lichamelijke beperkingen op te vangen:

  • gaspedaal links naast de rem (gas geven met linkervoet)
  • gasring op het stuur en handmatig remmen
  • handmatig gas geven met een gashendel en handmatig remmen
  • stuurbol met diverse functie’s (o.a. richtingaanwijzers, ruitenwissers, lichten enz.)

Onze kantoormedewerkers helpen je verder

Vraag gerust meer informatie aan onze kantoormedewerkers. Indien ze niet al jouw vragen kunnen beantwoorden zullen ze je zeker in contact brengen met onze gespecialiseerde lesgevers. 

Deze speciale rijlessen boek je best niet via de lesconfigurator op deze website. Vermits de lessen door gespecialiseerde lesgevers worden gegeven en - indien van toepassing - de beschikbaarheid van de wagen moet worden nagegaan, raden we aan om persoonlijk contact met het kantoor op te nemen, zodat onze medewerkers jou een individueel pakket op maat kunnen aanbieden.

 

 

 

Ik had een zeer goede lesgever. Zijn instructies en de antwoorden op mijn vragen waren altijd duidelijk. De progressie was uitdagend (op positieve wijze) en altijd met een gevoel van veiligheid. Ik rijd nu veilig (en graag!) zelfstandig op de baan. Ik ben heel blij dat ik voor Mercator gekozen heb!
Guillaume
Goede en leerrijke aanpak van de lesgever. Snelle afspraak kunnen vastleggen. Professionele en correcte afhandeling.
Marie
Toffe lessen. Ik had geen schrik om vragen te stellen en ik voelde mij op mijn gemak waardoor ik het gevoel had dat het rijden vlot ging. Ik heb op een andere en duidelijkere manier leren kijken naar bepaalde verkeerssituaties.
Charlotte
Heel goede ervaring bij het aanleren van het besturen van een aangepast voertuig.
Erwin
Ik ben zeer tevreden van mijn instructeur, super aardig, geweldige uitleg, en Mercator rijschool geeft alle mogelijkheden! 10/10!
Dijana
Over het algemeen heel tevreden, extra dingen geleerd die ik nog niet wist van mijn vaste begeleider
Merel
Ik had echt een goede ervaring met de school. Mijn lesgever was super tof en vriendelijk en hij legde alles goed uit. Echt een aanrader.
Ante
Ik had echt een heel fijne lesgever. Hij wist de juiste oefeningen te kiezen om wat zelfvertrouwen op te bouwen. Ook als het wat minder ging voelde hij dat goed aan en ging hij een stapje terug. En dat alles met een leuke toets humor!
Anne-Astrid
Geduldige lesgever, aangezien Nl niet mijn moedertaal is probeerde hij alles langzaam en duidelijk uitleggen. genoeg ruimte werd gegeven om vragen te stellen, oefenen enz.
Maryam
Mijn lesgever heeft mij heel wat nieuwe inzichten gegeven die mij geholpen hebben een betere bestuurder te worden
Cato
Heel goede ervaring, bijgeleerd wat ik wou bijleren en tips gekregen die ik nog nodig had.
Tom
Ik had de perfecte instructeur. Veel geduld, nooit bot, altijd constructief, en kon alles altijd goed uitleggen en duidelijk maken.
Robin
Ik kom eerst van een andere rijschool, maar ik ben zo blij dat ik bij jullie terecht gekomen ben! Iedereen was super vriendelijk. Ik raad het zeker aan aan iedereen!
Céline
Enkele jaren geleden had ik iemand die mij zoveel schrik had aangejaagd dat ik niet meer in een auto durfde stappen. Maar nu echte in 1 woord geweldig. Mijn instructrice stelde mij zo gerust dat mijn angst verdween.
Kaat
Zeer bekwame lesgevers die op een heel empathische manier lesgeven en zich hebben aangepast aan mijn noden!
Katlijn
Heel tevreden over de rijschool. Ik was heel tevreden over de aanpak en het leren rijden. De rijschool zal ik zeker aanraden aan vriend en familie. Mijn zus die komt zeker en vast !
Florian