Rijbewijs bromfiets (AM)

Een eigen uitrusting meebrengen is zeker de beste optie, ze is op maat en wordt alleen door jou gedragen.

Als je nog geen eigen materiaal hebt, draag dan zeker stevige (leren) schoenen die de enkels bedekken. Wij hebben motorvesten, -broeken en helmen die je kan lenen. Als je onze helm gebruikt vragen we je om een katoenen helmmuts te dragen om hygiënische redenen. Je kan een helmmuts kopen bij ons voor € 5,00. 

 

Neen, om het praktijkexamen bromfiets af te kunnen leggen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen AM.

Je kan het praktijkexamen opnieuw afleggen, zonder hiervoor extra rijles te moeten volgen. Wel raden we je aan om samen met je lesgever te bespreken of extra rijlessen je kunnen helpen je slaagkansen op het praktijkexamen te vergroten.

Ja, dat mag maar je moet wel zorgen dat je bromfiets op een reglementaire manier in het examencentrum geraakt, bvb vervoerd op een aanhangwagen, of bestuurd door iemand met een geldig rijbewijs. Indien je met onze bromfiets examen doet zorgen wij daarvoor en doe je jouw examen met de brommer waarmee je de manœuvres geleerd hebt!

Een theorie-examen is drie jaar geldig.

Neen, het voorlopig rijbewijs voor bromfiets is afgeschaft. Je volgt een praktijkopleiding van tenminste 4 lesuren (bij rijschool Mercator krijg je 6 lesuren voor de prijs van de 4 uur...!) en daarna doe je eerst je praktijkexamen vooraleer je met de bromfiets mag beginnen rijden.