Rijbewijs bromfiets (AM)

Ook in normale omstandigheden is het dragen van je eigen uitrusting de beste optie, ze is op maat en wordt alleen door jou gedragen. Daarenboven vraagt de Coronapandemie om uitzonderlijke maatregelen om de gezondheid te beschermen.

Momenteel kunnen wij dus geen kleding, helmen, laarzen of handschoenen ter beschikking stellen en vragen we jou dus je eigen materiaal mee te brengen en te gebruiken voor de rijlessen. Breng best ook zelf een stylo mee naar de les, soms moet een document of een leskaart worden ondertekend.

 

Neen, om het praktijkexamen bromfiets af te kunnen leggen, moet je geslaagd zijn voor het theoretisch examen AM.

Je kan het praktijkexamen opnieuw afleggen, zonder hiervoor extra rijles te moeten volgen. Wel raden we je aan om samen met je lesgever te bespreken of extra rijlessen je kunnen helpen je slaagkansen op het praktijkexamen te vergroten.

Ja, dat mag maar je moet wel zorgen dat je bromfiets op een reglementaire manier in het examencentrum geraakt, bvb vervoerd op een aanhangwagen, of bestuurd door iemand met een geldig rijbewijs. Indien je met onze bromfiets examen doet zorgen wij daarvoor en doe je jouw examen met de brommer waarmee je de manœuvres geleerd hebt!

Een theoretisch examen is drie jaar geldig.

Neen, het voorlopig rijbewijs voor bromfiets is afgeschaft. Je volgt een praktijkopleiding van tenminste 4 lesuren (bij rijschool Mercator krijg je 6 lesuren voor de prijs van de 4 uren...!) en daarna doe je eerst je praktijkexamen vooraleer je met de bromfiets mag beginnen rijden.