INSCHRIJVEN BIJ RIJSCHOOL MERCATOR

Welkom op de online inschrijvingsplanner van rijschool Mercator. Hieronder vindt je de belangrijkste richtlijnen voor het gebruik van deze planner.

 

START JOUW INSCHRIJVING

 

Planning van de lessen

 • Voor alle praktijkopleidingen rijbewijs B (auto) kan je in de zelfplanner lesmomenten van telkens 2 uur kiezen. Zo heb je onmiddellijk je persoonlijke opleidingsschema en hoef je de rijschool niet te contacteren. Als je jouw lesmomenten nog niet wenst vast te leggen, dan kan je aangeven welke momenten je vrij bent en de rijschool zal je zo vlug mogelijk een voorstel sturen per mail.
 • Indien je voor een opleiding (rijbewijs B) met automatische versnellingen kiest, kan je enkel inschrijven in onze vestigingen in Leuven Blijde Inkomststraat, Leuven Tervuursepoort, Zaventem, Kortenberg en Overijse.
 • Elke kandidaat-bestuurder heeft een eigen leerstijl en elke les maak je vorderingen. Het is belangrijk dat jouw lesgever jouw stijl en tempo kent en daarom kies je er best voor om zoveel mogelijk bij dezelfde lesgever les te volgen.
 • Een praktijkexamen kan niet via de zelfplanner worden vastgelegd, omdat we hiervoor afhankelijk zijn van de door de examencentra ter beschikking gestelde datums. Je kan bij de inschrijving wel aangeven dat je al een praktijkexamen bij je opleiding wenst vast te leggen. Je krijgt dan per mail een datumvoorstel.
 • Het is niet mogelijk om een praktijkexamen zonder voorafgaande opleiding aan te vragen. Je zal steeds de wettelijk verplichte opleiding van minimaal 2 lesuren moeten hebben gevolgd vooraleer je een praktijkexamen kan boeken.
 • Voor de categorieën bromfiets, motorfiets, zwaar vervoer geef je bij inschrijving aan welke momenten van de week je beschikbaar bent om les te volgen. De rijschool stuurt je zo vlug mogelijk een voorstel van een lessenplan per mail.
 • Voor de theorieopleidingen en het terugkommoment kies je bij inschrijving welke sessie je wenst te volgen. Je betaalt online en je hoeft de rijschool niet te contacteren.

 

Online betaling

 • Voor alle praktijkopleidingen vragen we om bij inschrijving een voorschot te betalen ten bedrage van de (éénmalige) administratieve kost plus het bedrag van de eerste rijles van de gekozen opleiding.
 • De rijschool zal je, enkele weken voor de start van je opleiding,  per mail een betalingslink sturen met vermelding van het te betalen saldo. Het volledige bedrag van de opleiding moet betaald zijn ten laatste 3 weken (21 dagen) voor aanvang van de eerste les.
 • Indien jouw opleiding kan starten op minder dan 21 dagen na je inschrijvingsdatum moet het volledige bedrag dus onmiddellijk worden vereffend.
 • Bij inschrijving voor de theorieopleidingen en het terugkommoment moet het volledige bedrag van de opleiding worden betaald.

 

Praktische info

 • Raadpleeg voor de praktische informatie over de opleidingen, de wettelijke bepalingen over het rijbewijs dat je wenst te behalen en de gedetailleerde prijzen altijd de bijbehorende pagina’s op de website. De inschrijvingsplanner geeft hierover geen uitgebreide informatie.
 • Nog vragen? Stuur een mailtje naar support@rijschoolmercator.be of bel 016 56 05 92.

Alles duidelijk? Succes met je inschrijving!

 

START JOUW INSCHRIJVING

 

 

Page category: 
Default