Praktijklessen
De CE-opleidingen vinden plaats in ons opleidingscentrum, Wingepark 7A, 3110 Rotselaar. Ons oefenterrein, waar je in alle rust de manoeuvres aanleert, is met bijna 2 hectare een van de grootste opleidingsterreinen in Vlaanderen.
Onze formules
Dit pakket omvat de volledige opleiding trekker C + aanhangwagen, met vakbekwaamheid
- 16 uur praktijkles
- inclusief examens
- Inclusief inschrijvingskost
Dit pakket omvat de volledige opleiding trekker C + aanhangwagen, zonder vakbekwaamheid
- 12 uur praktijkles
- inclusief volledig examen
- Inclusief inschrijvingskost
Dit pakket omvat de volledige opleiding trekker C1 + aanhangwagen, met vakbekwaamheid
- 16 uur praktijkles
- inclusief examens
- Inclusief inschrijvingskost
Dit pakket omvat de volledige opleiding trekker C1 + aanhangwagen, zonder vakbekwaamheid
- 8 uur praktijkles
- inclusief volledig examen
- Inclusief inschrijvingskost
Theorielessen
Om een rijbewijs CE te behalen moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C (rijbewijs + geldige medische keuring). Je moet geen apart theorie-examen afleggen. Indien je een rijbewijs C zonder vakbekwaamheid bezit, en je wil CE met vakbekwaamheid behalen, dan moet je wel het theorie-examen voor het gedeelte vakbekwaamheid afleggen.
Over rijbewijs CE
Een rijbewijs CE (of C1E) is vereist voor de houders van een rijbewijs C (of C1) die een aanhangwagen of opligger wensen te trekken met een maximaal toegelaten massa van méér dan 750 kg. Het rijbewijs CE is ook geldig voor de categorieën BE, C1E en G.
Vakbekwaamheid
Bestuurders van voertuigen waarvoor een rijbewijs CE (C1E) vereist is moeten voldoen aan de vakbekwaamheidsvoorschriften (behoudens wettelijke toegestane uitzonderingen) als met deze categorie professioneel vervoer wordt verricht. De vereisten houden in dat je slaagt voor een initieel basiskwalificatie-examen (verwerving vakbekwaamheid) en dat je vijfjaarlijks 35 uur nascholing volgt (verlenging vakbekwaamheid).
- Voor het rijbewijs CE zonder vakbekwaamheid volg je ten minste 12 uur praktijkles (8 uur voor C1E). Het examen bestaat uit een gedeelte manoeuvres (op privaat terrein) en een rit van 45 minuten op de openbare weg. Je mag het praktijkexamen afleggen vanaf de leeftijd van 21 jaar (18 jaar voor rijbewijs C1E).
- Voor het rijbewijs CE met vakbekwaamheid volg je ten minste 16 uur praktijkles. Het eerste deel bestaat uit 8 uur rijles, gevolgd door het examen op privaat terrein (manoeuvres + vakbekwaamheid). Het tweede deel bestaat uit 8 uur rijles ter voorbereiding van het examen op de openbare weg (een rit van 90 minuten). Je mag het praktijkexamen afleggen vanaf de leeftijd van 18 jaar, zowel voor CE als C1E met vakbekwaamheid.
Hoe het rijbewijs behalen
Praktische info
Planning van de lessen
- Voor alle praktijkopleidingen zwaar vervoer wordt door het opleidingscentrum in Rotselaar de planning opgemaakt. Je kan bij de inschrijving aangeven op welke momenten je vrij bent en de rijschool zal je zo vlug mogelijk een voorstel sturen per mail.
- De opleidingen zwaar vervoer vinden in principe plaats op weekdagen tussen 07u00 en 18u00.
- Alle voertuigen voor de opleidingen BE, C, CE en D zijn automaten.
- Bij het opmaken van de lessenplanning houdt het kantoor rekening met de verschillende examens die moeten worden afgelegd. Je krijgt bij je opleidingsschema ook onmiddellijk een voorstel voor de examendata doorgestuurd.
- Het bewijs van vakbekwaamheid behaald voor een bepaalde categorie is automatisch geldig voor alle andere categorieën van dezelfde groep. Een bewijs van vakbekwaamheid voor de categorie C, is dus ook geldig voor de categorieën C1, C1E en CE, maar niet voor de categorieën van groep D, nl. categorieën D1, D, D1E en DE.
Online betaling
- Indien je de opleiding volgt voor een firma of bedrijf, dan kan je bij inschrijving aangeven dat er een factuur moet worden opgemaakt en je vermeld de facturatiegegevens. De factuur wordt dan rechtsreeks naar het bedrijf gestuurd.
- Voor privé inschrijvingen vragen we om bij inschrijving een voorschot te betalen ten bedrage van de (eenmalige) administratieve kost plus het bedrag van de eerste rijles van de gekozen opleiding. De betaling gebeurt dan online op het einde van de inschrijving, via de beveiligde betaalmodule van pay.nl.
- Indien je de opleiding volgt voor een firma of bedrijf, dan wordt de factuur rechtstreeks naar het opgegeven facturatieadres gestuurd.
- Indien je de opleiding privé volgt, zal de rijschool je, enkele weken vóór jouw eerste rijles, per mail en sms een betaallink sturen met vermelding van het te betalen saldo. Het volledige bedrag van de opleiding moet betaald zijn ten laatste 3 weken (21 dagen) voor aanvang van de eerste les.
- Indien jouw opleiding kan starten op minder dan 21 dagen na je inschrijvingsdatum moet het volledige bedrag dus onmiddellijk worden vereffend.
- Al deze betalingen gebeuren online via de beveiligde betaalmodule van pay.nl
- Raadpleeg de lesvoorwaarden voor verdere informatie betreffende betalingen.