Het terugkommoment voor beginnende bestuurders

Het terugkommoment is een verplichte opleiding van 4 uur die je tussen de 6 en de 9 maanden na afgifte van je definitief rijbewijs B moet volgen. Je hoeft na het terugkommoment geen examen af te leggen. De prijs voor de sessie bedraagt € 122,00. Vermijd een toeslag door tijdig in te schrijven en het terugkommoment te volgen binnen de voorgeschreven termijn. 

Je ontvangt hierover een uitnodigingsbrief van de Vlaamse regering net voor je het terugkommoment moet volgen. Tevens kan je de specifieke termijn waarbinnen jij het terugkommoment moet volgen raadplegen op "mijn burgerprofiel".

Programma

  • Kennismaking met de lesgever en de medekandidaten (30')
  • Praktijkoefeningen op privéterrein (120'). Bij deze oefeningen wordt voornamelijk op risicoherkenning gewerkt. Je leert stopafstanden inschatten aan 30 km/uur en aan 50 km/uur, je kan met een alcoholbril merken hoe rijden onder invloed de vaardigheden beïnvloedt en ervaart de risico's van afleiding bij het rijden.
  • Daarna neem je deel aan een groepsgesprek (90'). De praktijksessie wordt geëvalueerd, maar ook je ervaringen als nieuwe bestuurder tijdens de eerste 6 à 9 maanden van je 'rijcarrière' deel je met je medekandidaten. De gesprekken gaan over diverse onderwerpen, zoals de risico's van alcohol of druggebruik achter het stuur, de sociale druk van o.a. passagiers en vriendenkring, vermoeidheid, smartphonegebruik tijdens het rijden en zo meer.

 

Het terugkommoment vindt plaats in ons opleidingscentrum, Wingepark 7A, 3110 Rotselaar

OPGELET: Het terugkommoment wordt opgestart via een officiële applicatie van de Vlaamse Overheid en start stipt op het aangekondigde uur. Na de start van de sessie hebben wij géén mogelijkheid meer om nog deelnemers toe te voegen. We vragen daarom om je aan te melden in de 30 minuten voor aanvang van de sessie.

Verdere infohttps://www.vlaanderen.be/rijbewijs-b-voor-auto/terugkommoment

Heb je concrete vragen over het terugkommoment dat je bij onze rijschool gaat volgen, stuur dan een mailtje naar terugkommoment@rijschoolmercator.be

Je kan ons ook bereiken op 016 15 11 51 (maandag en vrijdag van 08u00 tot 12u00, dinsdag en woensdag van 13u00 tot 15u30) 

Wie klachten heeft over het terugkommoment (de organisatie, de werking van de rijschool of de lesgevers) kan contact opnemen met het Vlaams Huis voor de Verkeersveiligheid en dit via de site www.mow-contact.be.


 

Verdere informatie

Heb je interesse of wil je verdere informatie?

Neem contact op via support@rijschoolmercator.be

 

Onze support-dienst is ook te bereiken op 016 56 05 92 

maandag en vrijdag: 09u00 - 12u30 en 13u00 - 15u30 

dinsdag en woensdag: 13u00 - 15u30