Het terugkommoment voor beginnende bestuurders

Het terugkommoment is een verplichte opleiding van 4 uur die u tussen de 6 en de 9 maanden na afgifte van uw definitief rijbewijs B moet volgen. U hoeft na het terugkommoment geen examen af te leggen. De prijs voor de sessie bedraagt € 122,00. Vermijd een toeslag door tijdig in te schrijven en het terugkommoment te volgen binnen de voorgeschreven termijn. 

U ontvangt hierover een uitnodigingsbrief van de Vlaamse regering net voor u het terugkommoment moet volgen. Tevens kan u de specifieke termijn waarbinnen het terugkommoment moet worden gevolgd raadplegen op "mijn burgerprofiel".

Binnen de eerste termijn waarin u het terugkommoment moet volgen, kan u omwille van ziekte, vrijheidsbeneming, studie- en beroepsredenen in het buitenland uitstel vragen. Meer informatie vindt u op www.vlaanderen.be/terugkommoment. U kan geen uitstel meer aanvragen als uw eerste termijn verstreken is.

Let op: Indien u uw inschrijving annuleert en door deze annulatie komt uw deelname aan het terugkommoment in uw eerste periode in het gedrang, vraag dan uitstel aan bij de Vlaamse Overheid. Uitstel kan aangevraagd worden tot de allerlaatste dag van uw eerste periode. Zie www.vlaanderen.be/terugkommoment.

Programma

  • Kennismaking met de lesgever en de medekandidaten (30')
  • Praktijkoefeningen op privéterrein (120'). Bij deze oefeningen wordt voornamelijk op risicoherkenning gewerkt. U leert stopafstanden inschatten aan 30 km/uur en aan 50 km/uur, u kan met een alcoholbril merken hoe rijden onder invloed de vaardigheden beïnvloedt en ervaart de risico's van afleiding bij het rijden.
  • Daarna neemt u deel aan een groepsgesprek (90'). De praktijksessie wordt geëvalueerd, maar ook uw ervaringen als nieuwe bestuurder tijdens de eerste 6 à 9 maanden van uw 'rijcarrière' deelt u met uw medekandidaten. De gesprekken gaan over diverse onderwerpen, zoals de risico's van alcohol of druggebruik achter het stuur, de sociale druk van o.a. passagiers en vriendenkring, vermoeidheid, smartphonegebruik tijdens het rijden en zo meer.

 

Het terugkommoment vindt plaats in ons opleidingscentrum, Wingepark 7A, 3110 Rotselaar

OPGELET: Het terugkommoment wordt opgestart via een officiële applicatie van de Vlaamse Overheid en start stipt op het aangekondigde uur. Na de start van de sessie hebben wij géén mogelijkheid meer om nog deelnemers toe te voegen. We vragen daarom om u aan te melden in de 30 minuten voor aanvang van de sessie.

Verdere info: www.vlaanderen.be/terugkommoment

Heeft u concrete vragen over het terugkommoment dat u bij onze rijschool gaat volgen, stuur dan een mailtje naar terugkommoment@rijschoolmercator.be

U kan ons ook bereiken op 016 151 151 (maandag dinsdag, woensdag en vrijdag van 10u00 tot 12u30, en van 13u00 tot 15u30). Uitzonderlijk niet bereikbaar op woensdag 19 juni

Wie klachten heeft over het terugkommoment (de organisatie, de werking van de rijschool of de lesgevers) kan contact opnemen met het Toegepast Mobiliteitsbeleid en dit via de site www.mow-contact.be.


 

Verdere informatie

Heb je interesse of wil je verdere informatie?

Neem contact op via support@rijschoolmercator.be

 

Onze support medewerkers zijn ook te bereiken op 016 56 05 92 

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 10u00 - 12u30 en 13u00 - 15u30