Vormingsmoment voor begeleiders

Het vormingsmoment voor begeleiders

Iedereen die, tijdens de oefenperiode, een leerling wil begeleiden om een rijbewijs B te behalen, moet op het voorlopig rijbewijs worden vermeld. Vanaf 1 oktober moet elke begeleider daarvoor een verplicht vormingsmoment volgen van 3 uur. Deze nieuwe regeling geldt enkel voor het voorlopig rijbewijs dat wordt aangevraagd vanaf 1 oktober. Als je een voorlopig rijbewijs hebt van vóór 1 oktober dan blijft de oude wetgeving van kracht. 

De prijs voor deze sessie bedraagt 20 Euro per begeleider. De leerling mag gratis deelnemen aan de sessie. Alhoewel dit laatste niet verplicht is raden we bij rijschool Mercator de leerling ten zeerste aan om de cursus mee te volgen.

Samen voor vaardige, veilige en respectvolle bestuurders

Het belangrijkste doel van de vernieuwingen in de rijopleiding is de daling van het aantal zware verkeersongevallen waarbij in ons land veel te veel - ook jonge - slachtoffers vallen. Door samen aan de slag te gaan kunnen we een belangrijke stap zetten naar een veilige mobiliteit. Het vormingsmoment kan een unieke gelegenheid zijn om rijschoollesgevers en begeleiders dichter bij elkaar te brengen, als partners die mekaar nodig hebben en aanvullen.

We hebben dezelfde doelstelling: bekwame, veilige en milieubewuste chauffeurs opleiden, respectvol tegenover zichzelf en anderen. We hebben andere troeven: de rijschoollesgever werkt vanuit een professionele basis, waar dag na dag nieuwe ervaring, kennis en know-how aan wordt toegevoegd, zodat de leerling op een intense en efficiënte manier de juiste vaardigheden en inzichten krijgt aangereikt. Maar bij het inoefenen en automatiseren van die vaardigheden komt de sterkte van de vrije begeleiding aan bod: het aantal oefenmomenten noch de duur ervan kan in de rijschool worden geëvenaard.

 

Met de juiste ingesteldheid

Natuurlijk trachten we van jouw pupil een vaardige bestuurder te maken, die rijtechnisch de auto onder controle heeft en de verkeersregels kent en toepast. Maar de attitude waarmee een chauffeur zich in het verkeer begeeft bepaalt de impact op de veiligheid. Verkeersdeelname heeft niet enkel te maken met wat een bestuurder kan doen, maar vooral met wat een bestuurder wil doen... In het vormingsmoment willen we samen nadenken over hoe we jonge mensen bewust kunnen laten omgaan met de risico's van bv. groepsdruk, de vrienden die meerijden in de wagen, moderne communicatiemiddelen (gsm, smartphone), vermoeidheid en concentratie, enz. Neem vooraf al eens een kijkje op www.vormingsmoment.be.

 

Cursusagenda

De eerstvolgende data waarop je bij rijschool Mercator het vormingsmoment kan volgen:

Locatie Adres Wanneer?
Mercator Rotselaar
Wingepark 7 A
3110 Rotselaar
vrijdag, 29 september, 2017 -
18:30 tot 21:30
V Schrijf in
Mercator Leuven
Blijde Inkomststraat 80
3000 Leuven
zaterdag, 7 oktober, 2017 -
09:00 tot 12:00
Schrijf in
Mercator Rotselaar
Wingepark 7 A
3110 Rotselaar
woensdag, 18 oktober, 2017 -
18:30 tot 21:30
Schrijf in
Mercator Leuven
Blijde Inkomststraat 80
3000 Leuven
dinsdag, 7 november, 2017 -
18:30 tot 21:30
Schrijf in
Mercator Rotselaar
Wingepark 7 A
3110 Rotselaar
woensdag, 8 november, 2017 -
18:30 tot 21:30
Schrijf in
Mercator Leuven
Blijde Inkomststraat 80
3000 Leuven
vrijdag, 24 november, 2017 -
18:30 tot 21:30
Schrijf in
Mercator Rotselaar
Wingepark 7 A
3110 Rotselaar
woensdag, 29 november, 2017 -
18:30 tot 21:30
Schrijf in

 

 

Zij vertellen over hun ervaringen

Vlotte service, goede begeleiding bij het praktijkexamen en bij de lessen. Ik kreeg veel praktische tips die me vandaag nog van pas komen.
Ik had een heel aardige en goeie lesgever waaraan ik nog zal terugdenken tijdens het rijden!
Na 3 jaar niet gereden te hebben, heb ik na een luttele 7u les zonder veel moeite mijn rijbewijs gehaald. Dit op zichzelf zegt volgens mij genoeg over de kwaliteit van de instructeurs. Super ervaring
De lessen waren ook zeer goed, duidelijk uitleg, goede tips,... Via deze wil ik Fred ook nog eens bedanken voor de aangename en zeer goede lessen, ik zou hem iedereen aanbevelen!