Terugkommoment

Het terugkommoment voor beginnende bestuurders

Het terugkommoment is een verplichte opleiding van 4 uur die je 6 tot 9 maanden na afgifte van je definitief rijbewijs B moet volgen. Je hoeft na het terugkommoment geen examen af te leggen. De prijs voor de sessie bedraagt € 120,00. Vermijd een toeslag door tijdig in te schrijven en het terugkommoment te volgen binnen de voorgeschreven termijn. 

Je ontvangt hierover een uitnodigingsbrief van de Vlaamse regering net voor je het terugkommoment moet volgen. Tevens kan je de specifieke termijn waarbinnen jij het terugkommoment moet volgen raadplegen op "mijn burgerprofiel".

Schrijf je hier in

 

Programma

Kennismaking met de lesgever en de medekandidaten (30')

Praktijkoefeningen op privéterrein (120'). Bij deze oefeningen wordt voornamelijk op risicoherkenning gewerkt. Je leert stopafstanden inschatten aan 30 km/uur en aan 50 km/uur, je kan met een alcoholbril merken hoe rijden onder invloed de vaardigheden beïnvloedt en ervaart de risico's van afleiding bij het rijden.

Daarna neem je deel aan een groepsgesprek (90'). De praktijksessie wordt geëvalueerd, maar ook je ervaringen als nieuwe bestuurder tijdens de eerste 6 à 9 maanden van je 'rijcarrière' deel je met je medekandidaten. De gesprekken gaan over diverse onderwerpen, zoals de risico's van alcohol of druggebruik achter het stuur, de sociale druk van o.a. passagiers en vriendenkring, vermoeidheid, smartphonegebruik tijdens het rijden en zo meer.

 

Het terugkommoment vindt plaats in ons opleidingscentrum, Wingepark 7A, 3110 Rotselaar

Verdere info over het terugkommoment: https://www.vlaanderen.be/rijbewijs-b-voor-auto/terugkommoment-voor-rijbewijs-b-auto). Heb je concrete vragen over het terugkommoment dat je bij onze rijschool gaat volgen, stuur dan een mailtje naar terugkommoment@rijschoolmercator.be.

 

OPGELET: Het terugkommoment wordt opgestart via een officiële applicatie van de Vlaamse Overheid en start stipt op het aangekondigde uur. Na de start van de sessie hebben wij géén mogelijkheid meer om nog deelnemers toe te voegen. We vragen daarom om je aan te melden in de 30 minuten voor aanvang van de sessie.

 

Wie klachten heeft over het terugkommoment (de organisatie, de werking van de rijschool of de lesgevers) kan contact opnemen met het Vlaams Huis voor de Verkeersveiligheid en dit via de site www.mow-contact.be.

 

Enthousiaste en vriendelijke begeleiders. Veel inzichten verkregen.
Ella
Ik vond het heel interessant. Ik vind dat het ook in Wallonië en Brussel moeten organiseren. Ik ben Franstalig, het was niet altijd gemakkelijk om alles te begrijpen tijdens de gespreksmomenten, maar ik vond het toch zeer interessant. Dank u
Constance
Ben blij dat ik dit bij jullie gedaan heb. Leuke lesgever die iedereen probeert te betrekken. Het was zeer interessant.
Silke
Enorm vriendelijke lesgevers! De ervaring zette opnieuw een kritische bril op en liet me reflecteren.
Lise
Ik vond het leuk dat we de ervaringen van anderen konden bespreken en praktijk was doelgericht dus heel goed
Amandine
Het was echt super tof en heel leerrijk, ook de praktijk was echt super tof!
Elsie
Enthousiaste lesgevers die je goesting gaven ondanks dat je er met je tegenzin zit. Gesprekken waren fijn omdat je dan andere hun meningen hoort en dat je er niet alleen voor staat
Yara
Veel aangenamer dan verwacht en de tijd is enorm snel gegaan.
Bjorn
De instructeurs namen de tijd om ons meer uitleg te geven en hadden een leuke humor, bedankt voor deze ervaring!
Melanie
Zeker het enthousiasme behouden, werkt heel aanstekelijk!
Kato
Ik keek er oorspronkelijk niet naar uit maar heb er uiteindelijk echt van genoten. Bedankt aan de monitoren die ons heel gemotiveerd en interessant doorheen de avondcursus hebben geleid!
Benoit
Iets goed gemaakt van een verplicht moment. Dit maakt het beter dan verwacht
Mazen
Interessante dag die door de lesgever nooit saai of ongemakkelijk was. Ik heb bijgeleerd maar me ook wel geamuseerd. Op deze manier is naar het terugkommoment een plezier. Top!
Sophia