Vormingsmoment voor begeleiders

Het vormingsmoment voor begeleiders

Op 12 maart 2020 werd een arrest van de Raad van State gepubliceerd betreffende de vernieuwingen in de rijopleiding die de Vlaamse regering in 2017 heeft ingevoerd. Concreet betekent dit o.a. dat, voor de afgifte van een voorlopig rijbewijs, het niet langer verplicht is voor de begeleider(s) om een vormingsmoment te volgen.

Rijschool Mercator betreurt deze beslissing ten zeerste. Sinds de invoering in oktober 2017 verwelkomde onze rijschool enkele duizenden begeleiders om hen te helpen inzien hoe belangrijk die eerste periode met het voorlopig rijbewijs wel is, voor henzelf maar vooral voor hun zonen, dochters, mensen die hen héél nauw aan het hart liggen.

Sommige deelnemers kwamen wel eens met wat reserves naar de cursus. En gingen opgelucht en tevreden weer buiten, zich heel bewust van de waarde van de sessie, de aandacht voor andere vaardigheden dan louter rijtechniek en verkeersinzicht, het belang voor de nieuwe generatie chauffeurs om zich met de juiste attitude en een doorgedreven risicobesef in het verkeer te begeven. De vele tips & tricks die we de begeleiders én hun leerlingen konden meegeven stuurden hen met veel meer zelfvertrouwen de baan op.

 

Het vormingsmoment was een unieke gelegenheid om rijschoollesgevers en begeleiders dichter bij elkaar te brengen, als partners die mekaar nodig hebben en aanvullen. We zouden het jammer vinden als we dit principe van de ene dag op de andere zouden moeten loslaten.

Ook in de toekomst willen we jullie daarom de mogelijkheid geven om deze belangrijke workshops toch nog mee te beleven. Wat ons betreft liefst ook samen met de leerling, de nieuwe chauffeur…

Voorlopig blijven we bij rijschool Mercator dus  - van zodra de maatregelen i.v.m. het Corona virus niet langer van toepassing zullen zijn - nog vormingsmomenten inrichten. Onze inschrijvingsmodule voor het vormingsmoment wordt binnenkort opnieuw geopend op onze website.

Wij zullen jullie van harte ontvangen!

 

Zij vertellen over hun ervaringen

Een aanrader. Elke lesgever is zeer bekwaam en professioneel. Dikke pluim ook naar planning toe. Ik werk in shiften. Ze stelden alles in het werk om rekening te houden met mijn werkrooster. 
Zeer bekwame instructeurs, vriendelijke ontvangst, voertuigen perfect in orde. Ze nemen de tijd om op al uw vragen te antwoorden en alles duidelijk uit te leggen. Kortom TOP rijschool.
Het waren altijd leerrijke, nuttige maar zeker ook aangename lessen. Waarbij er altijd ook ruimte was voor een beetje humor. Ik zou Rijschool Mercator zeker aanbevelen.
Vriendelijke en vlotte communicatie. Flexibel inzake inplannen of verplaatsen van de lessen. Dank aan het hele Mercator-team en in het bijzonder aan Renild!
Overtuigd? Schrijf je nu in.

We begeleiden je stap voor stap